Leuk vrijwilligerswerk in het buitenland

Geplaatst op jan 15, 2014


vrijwilligerskaart1Voor wie graag wat van de wereld ziet, zichzelf ontwikkelt en daarbij anderen ook nog kan helpen is vrijwilligerswerk in het buitenland een uitgelezen kans. Hoewel vrijwilligerswerk vaak een suf imago heeft, zijn er heel wat positieve dingen te noemen die het tegendeel bewijzen. De enorme verscheidenheid aan projecten en de ervaringen die je er opdoet zijn van onschatbare waarden.

Keuzes maken

Wanneer je vrijwilligerswerk overweegt zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen:

  • Wat zijn mijn vaardigheden en op welk gebied wil ik iets leren? (lesgeven, bouwprojecten, gezondheidszorg, sport, sociale projecten of dier en natuur)
  • Wil ik werken met locals of liever met andere vrijwilligers?
  • Naar welk land wil ik en voor hoe lang?
  • Ben ik bereid er geld aan uit te geven, wil ik het voor niets doen, of er iets aan verdienen?
  • Hoe is de veiligheid, gezondheidszorg en de sociale voorzieningen?

We doen een aantal suggesties van vrijwilligerswerk in het buitenland die niet alleen leerzaam zijn maar vooral ook heel leuk!

855791000De ultieme boerenervaring in Indonesië

Azië en in het bijzonder Indonesië staat bekend om haar specerijen. Tijdens een 2-daagse tour maak je kennis met het dagelijkse boerenleven in het bescheiden dorpje Sriharjo. Je kunt genieten van een zelfgemaakt ontbijt, lunch en diner en ontdekt de lokale cultuur en prachtige natuur. Een onvergetelijke ervaring!

 

GS26ZSCR-02bZeeschildpadden redden in Costa Rica

Ben je dol op dieren en voor schildpadden? Dan is dit project perfect voor jou. Het doel is om de zeeschildpadden, die nesten op de stranden van Costa Rica, te behouden en hun eieren te beschermen. Tijdens het project werk je nauw samen met de lokale bevolking, het is dan ook een echt community project.

 

vrijwilligster-helpt-kinderen-bij-een-project-op-lesgeefproject-keniaLesgeven in Kenia

Wie dol is op kinderen en graag in contact komt met de lokale bevolking kan gaan lesgeven op basisscholen (en op aanvraag ook middelbare scholen) in bijvoorbeeld Kenia. Je verblijft bij een gastgezin en leert zo meer over het land en haar natuur en cultuur. Je werkt er als klassenassistent of geeft les in de vakken kunst, drama en sport. Onderwijs in Afrika is niet vanzelfsprekend en dat zal je merken. In ruil voor jouw energie en motivatie geven de leerlingen enthousiasme en leergierigheid terug. Een project dat veel voldoening zal geven!