4 inspirerende ideeën voor een dag vrijwilligerswerk met collega’s

Geplaatst op nov 20, 2014


Het wordt voor Nederlandse bedrijven steeds normaler om hun werknemers te motiveren om zich als vrijwilliger in te zetten voor de samenleving. Bijvoorbeeld door de handen uit de mouwen te steken bij een buurthuis, door een dag mee te draaien bij een voedselbank of door op stap te gaan met ouderen uit een verpleeghuis.

=

Op stap met ouderen uit een verpleeghuis

Doe zoals zij

Sommige bedrijven en organisaties gaan zelfs nog een stapje verder en maken een dagje vrijwilligerswerk tot het thema van hun bedrijfsuitje. Dat is nog eens wat anders dan een middag solex-rijden of een rondvaart door de stad.

Wil je je laten inspireren? Dit zijn enkele bijzondere initiatieven van andere organisaties:

  • Trainees van luchtvaartmaatschappij KLM knapten vakantiewoningen voor mensen met een minimum inkomen op.
  • Managers van Shell verruilden de vergaderingen en bureaus voor een veel leukere omgeving in: zij gingen een speeltuin inrichten.
  • KPN liet haar werknemers cadeautjes maken voor kinderen met spierziekten.
  • De medewerkers van Amev schilderden niet alleen een buurthuis in een achterstandswijk, maar organiseerden ook meteen een avondmaaltijd voor de bejaardenvereniging.
054kwekkeltje2011

Meehelpen bij het opknappen van een speeltuin

Alleen maar voordelen

Deze activiteiten bleken niet alleen goed uit te pakken voor het goede doel waarvoor het bedrijf zich inzette, maar verbeterde op de koop toe ook nog eens de sfeer op de betreffende afdeling. Medewerkers gingen beter met elkaar om of konden hiermee hun organisatorische vaardigheden vergroten. Zo snijdt het mes aan twee kanten!